Voor onze hulpverlening start
We starten elk traject met een intakegesprek. Dit houdt in dat één van onze coaches bij jouw thuis komt en met jou (en eventueel iemand die jou goed kent), in gesprek gaat. In dit gesprek leren we jou wat beter kennen en brengen we samen in beeld wat jij nodig hebt en wat jouw wensen zijn. Aan de hand van dit gesprek kijken we wie van onze coaches het beste bij jou past. Met deze coach plannen we een kennismakinggesprek in. Als er tijdens deze kennismaking van beide kant een klik is, wordt het traject gestart. Als je nog geen indicatie (WMO of WLZ) hebt, vragen we deze samen met jou aan.
Werkwijze
Start begeleiding
Onze coaches nemen allereerst graag de tijd om jou beter te leren kennen en wij vinden het belangrijk dat jij ook wat meer over hen te weten komt. In deze periode van kennismaking kijk jij ook samen met jouw coach wat precies jouw hulpvragen zijn. Hier koppelen jullie doelen aan en dit leggen jullie samen vast in een plan. Door gebruik te maken van dit plan is het voor iedereen duidelijk waar jij heen wilt en op welke manier we dat gaan doen. Ook wordt hierin duidelijk wat we van elkaar kunnen verwachten, waarmee misverstanden kunnen worden voorkomen. Het gemaakte plan evalueren we samen regelmatig. Op deze manier houden we goed in de gaten of we nog op de goede weg zitten en of doelen zijn behaald of moeten worden aangepast. Ook kunnen nieuwe doelen worden toegevoegd.
Samen werken aan het plan
Als er een duidelijk plan ligt kunnen we echt aan de slag. Afhankelijk van het aantal uren hulpverlening waar jij recht op hebt, komen we één of meerdere keren per week bij jou langs. Naast begeleiding die we bij jou thuis kunnen bieden, zijn wij flexibel en gaan ook mee naar afspraken buitenshuis indien dit gewenst is en de coach hierbij van toegevoegde waarde kan zijn. Denk hierbij aan een afspraak bij een uitkeringsinstantie, het ziekenhuis of een dagbestedingsplek, maar ook naar plekken of activiteiten waar jij je sociaal netwerk uit kunt breiden. De eerste stap zetten is soms lastig en daar helpen wij je graag bij!
Afsluiten van het traject
Ons doel is om er samen met jou naar toe te werken dat jij onze hulp niet meer nodig hebt. Dit betekent niet dat de begeleiding zomaar ineens stopt en jij er alleen voor komt te staan. We zullen de begeleiding langzaam afbouwen. Het contact zal in de laatste periode minder intensief zijn en meer gericht op zelfredzaamheid. Tijdens het traject helpen we je namelijk met het opbouwen van een eigen netwerk. Het is de bedoeling dat je hier uiteindelijk ook zelf op terug kunt vallen. Ook leren we je waar je kunt aankloppen bij specifieke vragen over bijvoorbeeld je uitkering, je woning etc. Soms zijn de omstandigheden waarin je je bevindt zo pittig dat je ons voor langere periode nodig hebt. Ook dit is mogelijk. Wij sluiten het traject enkel af als wij samen met jou hebben besloten dat jij hier klaar voor bent.