Participatie

 Meedoen in de maatschappij 

 

Wij vinden het belangrijk dat mensen participeren in de samenleving. Wij zien jou, net als iedereen, als een volwaardige burger met talent. Vanuit deze benadering ondersteunen we je bij het invullen van je dag. Wij kunnen bijvoorbeeld bemiddelen bij een opleiding, dagbesteding en werk-leertrajecten.

“Sacado Zorg is trots op haar brede netwerk en maakt hier graag gebruik van om jou verder te helpen. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen tempo en niveau deelnemen aan de maatschappij.” 

Werk

Wil jij je talenten inzetten in een betaalde baan? Dan begeleidt Sacado je op weg naar werk. Jouw Coach helpt je met het leggen van contacten en komt je opzoeken op je werkplek. Verder vinden er tussentijdse gesprekken plaats met jou en de plek waar jij werkt. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle partijen tevreden zijn en ook blijven.

Dagbesteding
Sport

Ben je op zoek naar een dagbestedingsplek waar jij tot je recht komt? Sacado heeft samenwerkingsafspraken met verschillende initiatieven. Jouw Coach zal je helpen met het leggen van contacten en je komen opzoeken. Verder zullen er regelmatig gesprekken plaatsvinden met jou en de plek waar jij aan dagbesteding doet.

Sporten is voor iedereen belangrijk en daarom is het een goed onderdeel van je dagbesteding. Zo kun je bijvoorbeeld onder leiding van een professionele trainer kickboksen in combinatie met een weerbaarheidstraining. Ook fitness en andere sporten behoren tot de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Breed netwerk

Sacado Zorg heeft een breed netwerk in de regio. Dit zijn een aantal voorbeelden van bedrijven en initiatieven waarbij jij een rol van betekenis kunt spelen:

Traject voor werk of dagbesteding: wat moet je regelen?

Samen met jou kijken we hoe wij de zorg zoveel mogelijk op maat kunnen leveren. Ook zoeken we samen uit bij wie je moet aankloppen voor de financiering van een werktraject of dagbesteding. Dat doen wij in samenwerking met het UWV of de gemeente.